vintage dames overall in nude kleur

De 5 vintage trends van nu!

Ondanks dat meegaan in trends niet perse bij vintage kleding past, zien we deze toch ook hier terug. Trends komen en gaan… het leuke aan vintage kleding is dat het tijdloos is! Zo komen oude trends vaak weer terug wat betekend dat er binnen vintage kleding altijd mogelijkheden zijn om een keer een trend mee te pakken, als deze bij jou past. Daarom schrijven wij speciaal voor jou een blog over dé vintage trends van nu!


Trend 1: Oversized


Alles oversized, truien, jurken, jassen, blouses, schoenen en zelfs oversized accessoires zoals tassen en sjaals. Oversized is de norm! Zo vind je in onze online vintage store, een enorm gaaf oversized pak, namelijk de POPA OVERSIZED SUIT. Met deze fantastische vintage kleding set ben je net gekleed maar heb je toch een stoere uitstraling. Het pak heeft een toffe vintage look, combineer dit pak met een leuke top en een sneaker voor een perfecte outfit die helemaal bij de tijd van nu past.


Trend 2: Een funky print


Ook drukke prints komen weer helemaal terug uit de ‘80’s! Een voorbeeld hiervan is onze ULA BLOUSE. Deze vintage blouse van 100% polyester is een echte eyecatcher en vrolijkt iedere outfit op. Combineer deze blouse met een wijd zittende leren broek en toffe schoen voor een stoere look. Of juist met een mooie jeans voor een casual effect.


Trend 3: Neutrale kleuren


Ook nude kleuren blijven een echte trend ook in 2023. Onze BENT BLOUSE is een goed voorbeeld. Een mooie neutrale kleur, maar toch heeft deze
vintage top iets speciaals door de strik sluiting en de grote zakken, dit geeft een moderne look aan deze nette blouse. Een veelzijdig item dus!


Trend 4: Trenchcoats


Trenchcoats zijn nog steeds erg populair en daarom onmisbaar in jouw garderobe. De LIVVY TRENCHCOAT in onze vintage shop is perfect voor het najaar. Deze jas is gevoerd met een uitneembare voering. Hierdoor kan deze jas het hele jaar mee! De coat sluit aan de voorkant met blinde knopen. De capuchon is aan de binnenkant van zwart velvet.


Trend 5: Overalls


Een overall is een kleding trend om het hele jaar door te dragen. Onze INA DUNGAREE is een vintage tuinbroek die is geweven van een katoenen stof. De vintage overall heeft een hogere taille en drie knopen aan elke kant. De broek heeft twee steekzakken en twee achterzakken. Genoeg ruimte om al jouw spullen in op te bergen dus! Combineer deze leuke tuinbroek met een mooi breisel, T-shirt of overhemd zodat deze het hele jaar door gedragen kan worden.


Door vintage dameskleding te kopen, verleng je de levensduur van je kleding en verminder je de hoeveelheid kleding productie. Het proces van het maken van kleding is in de meeste gevallen zeer belastend voor natuur en milieu. Ook is het dragen van vintage kleding tegenwoordig een echte trend en helpt om duurzaam te zijn. Hoewel kledingtrends continu veranderen, is vintage altijd de juiste keuze. Shop duurzame kleding in onze vintage winkel!

Back to blog