Over Studio vintique

Studio vintique heeft een missie..

De missie van Studio vintique is om bewuste vrouwen, die duurzaamheid belangrijk vinden, te inspireren vintage kleding te dragen om zo prachtige producten een tweede leven te geven. 

Over mij

Studio vintique is een online vintage boetiek gevestigd in Amsterdam en opgericht door Mell Brouwer. Voordat ik de vintage boetiek startte heb ik vele jaren in de fashion industrie gewerkt en kwam ik erachter dat het steeds opnieuw produceren van kleding en het aanprijzen ervan niet meer paste in het plaatje van hoe ik mijn leven voor me zag. In december 2020 besloot ik een diepgeworteld verlangen na te jagen en startte ik de webshop voor betaalbare, moderne maar vrouwelijke vintage dameskleding van mooie kwaliteit en stoffen.

Ik wil vintage dameskleding toegankelijk maken voor iedereen en zo bouwen aan een betere en groenere wereld voor ons maar ook voor de toekomst.

De collectie is gebaseerd op moderne en vrouwelijke vintage kleding. Alle producten zijn uniek en zijn van goede kwaliteit. Ik zoek naar de beste stoffen zoals; zijde, katoen, puur wol, chasmere, merino etc. en naar de coolste items zoals; highwaist broeken, vrouwelijke blouses, leren jassen, heren blazers etc. Ook heb ik een eigen lijn met upcycled pieces, vermaakte vintage items. Deze items hebben ik samen met een plaatselijke coupeuse aangepast en vermaakt zodat ze de vrouwelijke invloeden krijgen die bij mij, Studio vintique, past.
Ik geloof niet in seizoenen of fast fashion trends omdat ik het belangrijk vind dat jij, als klant, iets koopt wat nog een lange tijd mee kan gaan. Dit is tenslotte veel duurzamer maar ook beter voor jou en onze aarde.
Ik vind het belangrijk om het proces van vintage dameskleding zo makkelijk mogelijk te maken. Ik snap dat het soms overweldigend kan zijn om een kiloshop of kringloop te bezoeken dus daarom doe ik dit werk voor jou. Alle items zijn handpicked waardoor ik kritisch kan zijn op de kwaliteit van ieder item. Ik check alles zorgvuldig en restaureer, was of stoom alles, waar mogelijk, zodat jij je item als 'nieuw' kan aanschaffen.

Wil je up to date blijven en niets missen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief/membership en volg Studio vintique op Instagram (studiovintique). Als member zul je mails ontvangen om als eerste toegang te krijgen tot nieuwe DROPS of mooie kortingen. Op Instagram komen er pre orders voorbij zodat je nieuwe items kan scoren voordat ze op de website komen.

Goed om te weten: schrijf je je in voor onze nieuwsbrief? Dan krijg je sowieso een klein bedankje maar ik beloof je ook dat alle mails waardevol zullen zijn!

 

Zin om door de mooie vintage items te struinen? Ga hier naar de shop