Bij welke gelegenheden draag je vintage kleding?

Bij welke gelegenheden draag je vintage kleding?

Vintage kleding is niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Veel vrouwen combineren dit met hun eigen kleding of maken hun outfit af met vintage accessoires. Als je weet hoe je dit kan combineren dan heb je de sleutel gekraakt. Alleen dan is nog de vraag: bij welke gelegenheden draag je vintage kleding? Wat is de dress code precies? Je leest het in dit artikel.  


Wat is vintage kleding?

 

De term vintage wordt gebruikt voor kleding wat ouder is dan 25 jaar en typerend is voor een bepaalde tijd. Oorspronkelijk is het kleding tot aan de jaren 90 maar tegenwoordig horen de jaren 90 er ook bij. Denk bij vintage kleding aan schoeisel, kleding, accessoires of sieraden. Het zijn bijvoorbeeld
oude schoeisel, kleding, accessoires of sieraden. Vintage kleding is tweedehands en dus al gedragen, maar het is ook kleding wat elegantie en uniekheid biedt. Dat is ook de reden dat steeds meer mensen hiervoor kiezen. Bij Studio Vintique zorgen we er voor dat alle items draagbaar en van mooie kwaliteit zijn.


 
Vintage kleding naar formele gelegenheden, kan dat?

 

Vintage dameskleding is zeker geschikt om naar formele gelegenheden te dragen, ookal denk je daar in eerste instantie niet meteen aan. In onze shop vind je een nette pantalonsblazersrokken en zelfs hele mooie pakken. Wil je liever een nog chiquere uitstraling? Kies dan voor een mooie designer item; een mooie investering en zeker goedkoper dan het nieuw kopen. Weet je niet zo goed wat je moet dragen? Koop dan een nette blazer en mix dit met je eigen kleding, een jeans of nette broek bijvoorbeeld. Zo kan je het gemakkelijk combineren en is er voor iedere formele gelegenheid een mooi vintage item te vinden. Het belangrijkste is dat jij je vintage look helemaal eigen maakt met vintage kledingstukken die bij jou passen.


 
Draag een vintage outfit naar een bruiloft.


Ben je bruiloftsgast? Dan draag je natuurlijk de gevraagde dresscode of draag je nette kleding als er geen dresscode is, zolang het maar niet dezelfde kleur is als de bruid ;). Dameskleding wat je kunt dragen op een bruiloft als gast zijn vaak mooie jurken, rokken of een mooie broek met hoge hakken. Een designer vintage outfit is ook zeer geschikt. Een ding is zeker; het is leuk om iets unieks, moois en feestelijks te dragen want hoe vaak komt het nou voor dat je even helemaal mag uitpakken? Dan is het nog mooier als het item vintage is omdat deze gegarandeerd uniek zijn en op deze manier een mooie tweede leven krijgen. Kies altijd iets uit wat bij jou past en wat je na de bruiloft ook nog steeds zou kunnen dragen, op een feestje, speciale gelegenheid of gewoon op een andere manier gestyled op een normale dag.  

  
Casual vintage kleding in je vrije tijd.

 
In je vrije tijd draag je wat meer casual kleding, zoals een jeans, broek, T-shirt, trui, jumpsuit of blouse. Hier kan je heel goed een mooie vintage outfit mee maken of een vintage kledingstuk uitkiezen en deze met je eigen kleding afmaken. Je kunt bijvoorbeeld je eigen kleding combineren met sjaaltjes, schoenen, sieraden, een mooie blazer of juist een vette jeans uit de jaren 60. Welk kledingitem je ook gaat dragen, je kunt er alle kanten mee op! Heb je bijzondere items? Draag deze naar feestjes, zo kan je ook de rest zoals, je make up erop afstemmen en kun je helemaal uitpakken. 

Ben je door dit artikel geïnspireerd en wil je ook vintage kleding kopen maar weet je nog niet zo goed hoe je dit kan combineren? Bekijk dan de instagram want deze staat vol inspiratie. Ook mag je altijd een bericht sturen voor styling advies dan kijken we samen naar een te gekke outfit.

Zie jij je vintage outfit al wel helemaal voor je? Ga dan nu naar de website en bestel vandaag nog je vintage outfit.

Zurück zum Blog