5 tips voor het dragen van vintage kleding

5 tips voor het dragen van vintage kleding

Het leuke aan vintage kleding is, dat het kleding is wat tweedehands en dus duurzamer is. Het is kleding wat je een tweede kans geeft. Doordat het gedragen items zijn, heeft de tweedehands kleding een verhaal en maakt dit de kledingstukken extra uniek. Vintage items zien er nog stijlvol uit, ook al zijn ze al vaker gedragen. Aan jou om de meest unieke items bij elkaar te brengen en een stijlvolle outfit samen te stellen, zonder dat je er oud en gedateerd uitziet. Hoe doe je dat? In dit artikel hebben we vijf tips voor je verzameld hoe je vintage kleding draagt. Lees snel verder over hoe jij je vintage outfit kunt rocken!


Doe vintage kleding inspiratie op door te kijken naar de huidige mode.

In het huidige modebeeld zie je veel vintage items verwerkt. Veel modeontwerpers gebruiken vintage accessoires om outfits mee af te maken. Maar je ziet ook veel designer vintage in het straatbeeld terugkomen. Bestudeer eens de verschillende stijlen om een goed beeld te krijgen wat er wel en niet bij je past. Hoe worden de stijlen met elkaar gecombineerd en wat past bij jou? Maak een moodboard voor jezelf met outfits en vintage items, zodat je daar op kunt terugvallen en hiermee op zoek kan naar jouw ideale vintage items. Dit doe ik ook als ik een nieuwe collectie ga samenstellen!


Ontdek je eigen kledingstijl voor jouw vintage outfit.


Welke kleding draag jij nu het liefste? Is dat een jurk, jumpsuit, broek, blouse of jeans? Wat is jouw persoonlijke kledingstijl? Als je online gaat winkelen dan wil je graag de juiste vintage items aanschaffen, die niet achterin je kast belanden, en die je daadwerkelijk gaat dragen. Zorg dus dat je weet wat jou het beste staat en welke kledingitems je het liefste draagt. Zo wordt het uitkiezen van vintage kleding gemakkelijker als je online gaat shoppen of in de winkel. Je gaat namelijk gerichter op zoek en minder mee in de trends. Daarbij creëer je ook jouw unieke en persoonlijke stijl, die jou omschrijft. Kleding is namelijk een uiting van creativiteit!


Durf te experimenten met verschillende vintage items.


Nu je weet wat je eigen kledingstijl is en je genoeg inspiratie hebt opgedaan, probeer dan eens te experimenteren met verschillende items. Vind je het lastig om upcycled kleding met eigentijdse kleding te combineren? Kies dan eerst voor vintage accesoires om je outfit mee af te stijlen. En ga dan elke keer een stapje verder. Geef je outfit karakter door een mooie vintage sjaal te dragen. Je maakt
je look vervolgens interessanter door juist te kiezen voor een vintage toptrenchcoat, sjaal en pantalon. Met de juiste vintage accessoires maak je je retro look sowieso helemaal af.  


Combineren van je eigen items met retro kleding.


Als je retro kleding hebt gekocht, probeer deze dan te dragen met je eigen kleding. Kies bijvoorbeeld voor een eigentijdse shirt, jeans, schoenen en maak dit af met een vintage blazer. Of kies voor alleen een retro jeans om je outfit te rocken. Zodra je aan het combineren bent geslagen, ga je zien dat je er steeds meer verschillende outfits mee kunt maken. Heb je een mooi kledingstuk gevonden? Duik dan je eigen kast in om er een aantal mooie outfits mee te maken; minstens 4! Zo weet je zeker dat je het item ook echt gaat dragen!


Draag je outfit met zelfvertrouwen.

 

Vind je het nog spannend om je outfit te dragen? Wees niet bang om de verkeerde kleding bij elkaar te combineren want er is tegenwoordig zoveel mogelijk dus draag je outfit met zelfvertrouwen! Zolang jij de dameskleding kiest waar jij helemaal blij van wordt geven deze vintage pieces juist een stukje charme en flair en laten ze echt zien wie je bent! Heb je er nog moeite mee? Je mag mij altijd een berichtje sturen via instagram & ik kijk met je mee!


Ben je geïnspireerd en wil je ook vintage kleding kopen? Bekijk dan nu ons gehele assortiment voor alle vintage items.

Zurück zum Blog