Waar moet je op letten bij het shoppen van vintage kleding?

Waar moet je op letten bij het shoppen van vintage kleding?

Het helemaal van nu om vintage kleding te shoppen in plaats van nieuwe kleding. Het is duurzamer om kledingstukken nog een keer te dragen maar het is ook goed voor het milieu en je bespaart veel geld.
Vintage kleding is vaak tweedehands, dus het is belangrijk dat je het goed checkt voordat je het koopt op verschillende punten. Het is immers geen nieuwe kleding. Je kan in winkels terecht voor vintage kleren, waarbij je het kledingstuk goed kan checken maar ook online is vintage kleding steeds meer verkrijgbaar, waarbij dat iets minder makkelijk kan. Hoe voorkom je miskopen? Waar let je op? In deze blog delen we vier tips waar je op moet letten bij het kopen van vintage kleding.


Let op gebreken in de vintage kleding.


Omdat vintage dameskleding tweedehands is kan het nog weleens gebreken hebben. Shop je in een fysieke winkel? Let dan goed op vlekken en check de hals en oksels extra goed. Let er ook goed op dat je de vintage kleding ook checkt op missende knopen, gaatjes in wollen truien, T-shirts of blouses of gekke geurtjes.

Wanneer je niet naar een fysieke winkel gaat maar vanaf je luie stoel vintage kleding shopt, kun je altijd aan de verkoper vragen wat de staat van een vintage item is. Bij Studio Vintique nemen wij deze zorg geheel uit handen. Alle kleding in de webshop is namelijk al nauwkeurig gecontroleerd op gebreken zoals vlekken, missende knopen, gaatjes, vieze geurtjes etc. We repareren, wassen of stomen onze artikelen zorgvuldig zodat jij een fris item een nieuw leven kan geven. Is er toch iets mis met het item? Dan zetten wij dit er altijd bij in de uitgebreide beschrijving.


Maat is niet altijd leidend bij een kledingstuk.


Als je in een fysieke vintage winkel gaat shoppen, probeer je gevonden outfit dan altijd even aan. Vintage items vallen vaak anders dan de kleding van de
huidige tijd. Ook hebben we verschillende maat aanduiding in bijvoorbeeld Italië, Frankrijk, Engeland of  Amerika waardoor je geen goed beeld krijgt van de juiste Nederlandse maat. Bij een vintage shop hangen vaak alle maten door elkaar en bij een kiloshop hangt alles zelfs vaak op kledingitem. Als je iets moois vindt en je probeert het aan, zie je direct hoe dit staat. Dit kan best nog weleens verrassend zijn. Het is ook een dikke tip om een vintage item wat oversized te dragen vooral bij blouses of blazers is dit helemaal van nu! Bij een vintage webshop is het soms nog lastig om de juiste maat te kiezen maar staan er vaak wel maten, afmetingen of beschrijvingen vermeldt waardoor je alsnog een goed beeld krijgt van het vintage kledingstuk.

Shop je bij ons in de webshop of bij onze shopinshop in Amsterdam? Dan staat de juiste maat op het kaartje of bij de beschrijving vermeldt. Bij de onderstukken vermelden we zelfs de afmetingen zodat je thuis je eigen kleding kan nameten. Is het niet duidelijk? Dan kan je altijd een berichtje sturen via instagram of een mailtje naar mell@studiovintique.nl. 

 

Materialen van het kledingstuk.

 

Als je kleding gaat kopen in een vintage winkel, dan is het belangrijk om niet alleen de printjes en kleuren goed te checken in het licht. Het is ook belangrijk om het materiaal goed te bekijken. Het is dus goed om te bepalen voor welke stoffen je wilt gaan. Vind je natuurlijke stoffen zoals linnen, katoen of wol lekker zitten? Of houd je van viscose of polyester? Zo weet je in de winkel uit welke materialen je nieuwe outfit moet bestaan. Ook bij het online shoppen van vintage kleding is het handig om te weten voor welke stof je
graag wilt gaan, zodat je hier rekening mee kunt houden. In onze webshop vermelden wij bij elk kledingstuk van welke stof het is gemaakt en zijn alle stoffen en materialen gecontroleerd op gebreken.


Weet wat jou het beste staat qua kleding.


Net als bij het shoppen van nieuwe kleding is er bij het shoppen van vintage kleding ook onwijs veel keuze en stijlen. Ben je op zoek naar een vintage parel? Bedenk dan welke stijl bij jou past en zoek dan een passende (online) winkel. Zoek naast fysieke vintage winkels ook online naar vintage items.


Bekijk de webshop van Studio Vintique voor je vintage jeans, tops, T-shirts, jassen en nog veel meer. Wij verkopen de allerleukste moderne vintage kleding en doen al het voorwerk, zodat je zeker weet dat je kwalitatieve vintage kleding ontvangt. Onze items hebben altijd visueel beeld, waarbij onze modellen de vintage pieces aan hebben, zodat je ook zeker weet dat elk uniek item
perfect bij jou past!


Ben je op zoek naar vintage kleding? Bekijk dan onze webshop voor de nieuwste collectie!

Terug naar blog