gebreide wollen vintage trui en een legergroene vintage broek

Waar moet je op letten wanneer je duurzaam gaat shoppen

Net als ieder ander wil je je kast vullen met de leukste items en beste outfits maar vindt jij duurzaamheid net zo belangrijk. In dit blog geven we je een aantal tips waar je op moet letten wanneer je duurzame kleding wil aanschaffen!

 

Back to basic

Zorg allereerst voor genoeg basics. Dit klinkt heel saai, maar dat is het zeker niet! Door genoeg basics in je kast te hebben zorg je ervoor dat je vrijwel alles kunt combineren. Zo voorkom je, dat je een statement piece koopt, wat vervolgens in je kast blijft hangen. Bij de term basics, in kleding, moet je
denken aan simpele truien, tops, jurkjes, jassen en blouses. Geen prints, maar neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs en beige. Deze kleuren kun je vrijwel overal mee combineren! Op het moment dat je iets nieuws aanschaft, weet je dus van tevoren dat je sowieso iets in je kast hebt liggen, waar je jouw
nieuwe items mee kunt combineren. Goede voorbeelden van basics vind je in onze samengestelde BASIC COLLECTIE. Al deze items zijn gemaakt van mooie materialen en zijn van goede kwaliteit.


Kijk op het label


Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je nieuwe items duurzaam zijn, is het belangrijk dat je naar het product label kijkt. Hier kun je zien of het kledingstuk gemaakt is van duurzame materialen. Dit geldt als je een nieuw item wil aanschaffen. Kleding wat een tweede leven krijgt hoeft niet altijd duurzaam geproduceerd te zijn, maar wordt wel hergebruikt waardoor er geen nieuwe kledingstukken hoeven worden gemaakt.


Vintage it is!


Shop bij vintage winkels. Hier vind je niet alleen super mooie kledingstukken, met een goede prijs/kwaliteitsverhouding, maar het is ook nog eens super duurzaam! Het maken van kleding is een proces dat in veel gevallen schadelijk is voor natuur en milieu. Door vintage kleding te shoppen geef je kleding een langer leven waardoor er minder geproduceerd hoeft te worden! Daarnaast is het dragen van vintage kleding ook fashionable! Dit is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar je ziet er ook nog uniek uit in jouw pre-owned items.
Tweedehands of vintage kleding is nog nooit zo stijlvol geweest, dus kies voor dat tweede leven! Of het nou gaat om vintage dameskleding, schoenen, accessoires of winterkleding, in onze online vintage store vind je het allemaal! Doordat de kleding niet seizoensgebonden is en we niet meegaan met de trends, kun je de items ook voor een langere tijd dragen. Beter voor het milieu maar natuurlijk ook voor je portemonnee.


Shop bij je favoriete small business


De items die je bij kleine ondernemers kan shoppen zijn vaak uniek en je betaald er een eerlijke prijs voor. Ze hebben enorm veel liefde voor het werk wat ze doen. Je betaalt soms iets meer dan bij een grote keten maar je weet bij wie je iets koopt. Daarnaast is de kwaliteit een stuk beter, waardoor je een lange tijd met je kledingstuk kan doen. De kleine ondernemers zijn graag betrokken bij hun producten en klanten hierdoor heb je ook veel sneller en persoonlijk contact met hen. Ze hebben enorm veel liefde voor het werk wat ze doen en zullen er alles aan doen om jou als klant blij te maken. Dit is dan een mooi bijkomend voordeel. In onze online vintage kledingwinkel vind je mooie en betaalbare items, waar service en klantvriendelijkheid dan ook voorop staat.

Retour au blog